Koude Acquisitie of Tel Sell

De meeste mensen hebben bij koude acquisitie een associatie met een Tel Sell reclame. Een druk mannetje dat helemaal leegloopt over een product dat jouw leven voorgoed gaat veranderen.

Ik zou ondernemers met een associatie zoals het voorgenoemde, het volgende willen aanraden:

Ga zonder voorbereiding iemand die je niet kent bellen,
en probeer je product of dienst te verkopen.

Ik voorzie drie mogelijke uitkomsten:

1. Je valt stil en hangt op
2. Je ratelt nog onsamenhangender en drukker dan die Tel Sell verkoper.
3. Je bent al afgepoeierd voordat je goed en wel begonnen bent.

Als je van de schrik bekomen bent, is acquisitie uitbesteden de optie voor je.

Zonde, want er is zoveel te leren van koude acquisitie.

Door vaak door de mand te vallen en dat zeer onplezierig te vinden, ga je geheid aan de slag en merk je al snel, hoe je stiekem van koude acquisitie lauwe acquisitie maakt.

Je belt eerst zonder verkoopverhaal en stuurt enkel wat informatie om later een reden te hebben om te bellen. Je connect met iemand op een van de social media portalen en neemt middels een niet al te zakelijk, maar zeker niet al te joviaal mailtje contact op. Je zoekt op internet bedrijven die zeker baat hebben bij je product en checkt eerst of iemand uit jouw netwerk een van deze bedrijven kent.

Zomaar een greep uit wat koude acquisitie perikelen, die mij ter ore zijn gekomen.

Koude acquisitie als kennismaking

Zou je koude acquisitie voortaan niet kunnen zien als kennismaking met je medeondernemer?

Wat doen ze, met wie werken ze samen, doen zij ook acquisitie, hebben ze gevoel voor humor, etc. Zomaar wat vragen die je jezelf vooraf kunt stellen.

Na deze koude acquisitie heb je redelijk wat lauwe contacten, maar hoe krijg je deze warm? Ik wil deze vraag graag  bij de volgende blogger neer leggen. De titel van het stuk heb ik al klaar:

Doe jij nog acquisitie als je de koude acquisitie al hebt gedaan?

Klaas Jan Woudman

Klaas Jan Woudman heeft een salesachtergrond en richt zich tegenwoordig als adviseur vooral op marktonderzoek en business intelligence .Klaas Jan is aanspreekpunt voor alle partijen die samen willen werken met Acquisitie.org.