GrooveFunnels review: Het ultieme online marketing en sales platform?

In deze eerste Nederlandse GrooveFunnels review duiken we in een van de meest besproken platforms van dit moment en delen we onze ervaringen. GrooveFunnels (of eigenlijk GrooveDigital) is een compleet pakket met alle tools die jij nodig hebt om jouw producten of diensten online te verkopen.

Want wie wil er nou geen alles-in-één oplossing om landingspagina’s te bouwen, sales funnels te creëren, e-mailmarketing te doen, webinars te houden, cursusomgevingen maken, etc. etc.

Ja je leest het goed dit kan allemaal onder één dak met GrooveFunnels.

En op dit moment is er een actie, waarbij je eenmalig betaald en daarna levenslang toegang hebt tot al deze tools. Dus nooit meer maandelijkse kosten voor je software of verschillende platforms aan elkaar knopen. Uiteraard is er ok een gratis versie, zodat je GrooveFunnels in alle rust kunt uitproberen en ervaren.

Maak hieronder gelijk even een gratis account aan, dan kun je meekijken met deze GrooveFunnels review. Kost je een minuutje.


Dit is een tijdelijke actie. Binnenkort gaan nieuwe members $99 per maand betalen. Bestaande members behouden voor altijd hun gratis en lifetime toegang.


In deze GrooveFunnels review laten we je zien hoe GrooveFunnels werkt en helpen we je beslissen of het echt de moeite waard is om in te investeren.

Dit is wat we gaan behandelen:

Wat is GrooveFunnels en waarom al die hype?

GrooveFunnels is een compleet pakket digitale marketingtools die zijn ontworpen om jou te helpen een succesvol online bedrijf te runnen. Het platform belooft alles te bieden wat je als ondernemer nodig hebt om jouw producten en diensten te verkopen via het internet.

De hype rond dit nieuwe platform komt mede door de collectieve ervaring van de oprichters, waaronder Mike Filsaime die Kartra verliet om GrooveFunnels op te starten.

Het platform bevat tools voor het maken van sales funnels, het bouwen van websites en landingspagina’s, het verkopen van digitale en fysieke producten, het opbouwen van e-maillijsten en nog veel meer.

Houd er rekening mee dat GrooveFunnels momenteel in bèta is, dus een aantal van de beloofde functies zijn nog in ontwikkeling op het moment van deze beoordeling. Dit is ook de reden dat nu een lifetime deal kunt claimen. Zie het als een soort early bird actie.

Voor wie is GrooveFunnels bedoeld?

GrooveFunnels is een alternatief voor online marketing platformen als ClickFunnels, Kartra, BuilderAll en Kajabi.

Het doel van het gebruik van GrooveFunnels is om jou te helpen bij het online verkopen van jouw producten en diensten.

Dit kan een digitaal product zijn, zoals een e-boek, cursus of een maandelijks lidmaatschap. Of een dienst zoals coaching of advies. Op het moment van schrijven wordt er zelfs een nieuwe ecommerce app binnen het platform ontwikkeld genaamd GrooveKart. Hiermee willen ze concurreren met Shopify.

Als je al een product of dienst te koop hebt en je bent op zoek naar een gestroomlijnde manier om er een online verkoopmachine omheen te bouwen, dan is GrooveFunnels hier een goede keuze voor.

Je zou extra geïnteresseerd moeten zijn als je:

 • Online marketeer bent
 • Online content maakt
 • Online producten en/or diensten verkoopt (of promoot als affiliate)
 • Een membership site wil opzetten met bijvoorbeeld een cursusomgeving
 • Sales funnels wil bouwen
 • Verkoop- en landingspagina’s wilt maken
 • Webinars wil houden

Welke tools en apps krijg je allemaal bij een GrooveFunnels account?

Wat wij heel tof vinden is dat je met het gratis account eigenlijk alles krijgt om jouw online business op te starten. Uiteraard zijn er beperkingen ten opzichten van de betaalde versie, maar er is geen tijdslimiet. Je kunt dus in alle rust je business opzetten en uitbouwen en zodra er geld binnenkomt kun je upgraden. Dat maakt het schaalbaar en is dus een enorm pluspunt in deze GrooveFunnels review.

Dit zijn alle Groove apps tot nu toe:

 • GroovePages (bouw websites en landingspagina’s)
 • GrooveFunnels (creëer sales en marketing funnels)
 • GrooveSell (verkoop je diensten en digitale producten)
 • GrooveAffiliate (beloon partners voor de verkopen die ze genereren)
 • GrooveMail (emailmarketing en autoresponder)
 • GrooveKart (bouw een webshop voor fysieke producten)
 • GrooveWebinars for Live Webinars
 • GrooveWebinars for Automated Webinars
 • GrooveBlog (WordPress vervanger)
 • GrooveMember (cursusomgevingen en members only platform)
 • GrooveVideo (host je videos alternatief voor Vimeo of Wistia)
 • GrooveDesk (helpdesk en livechat functie)
 • GrooveCalendar (plan je afspraken in)
 • GrooveSurvey (enquêtes maken)
 • … en er komt nog veel meer aan!
groovefunnels-review-apps
Huidige en aangekondigde tools tijdens het maken van deze GrooveFunnels review

De snelle opkomst van GrooveFunnels en de fanatieke community

Als het gaat om de aanschaf van dit soort platformen is de community van belang. Of het nu gaat om het zoeken naar advies, het oplossen van problemen of het delen van ideeën, een betrokken community maakt een enorm verschil in de gebruikerservaring. Dat zie je bijvoorbeeld goed bij de WordPress gemeenschap.

Die community is vaak een groot struikelblok voor veel nieuwe producten, maar met meer dan 121.000 leden in de Facebook groep op het moment van deze review is dat duidelijk niet het geval met GrooveFunnels.

GrooveFunnels Facebook community
Grote GrooveFunnels Facebook community

Een groot deel van deze groei wordt toegeschreven aan de beschikbaarheid van gratis accounts en de lifetime deal.

Veel groepsleden zijn geüpgraded naar een betaald abonnement en hebben al succesvolle online bedrijven en er wordt veel kennis in de groep gedropt. Het is dus de moeite waard om hieraan deel te nemen.

Verbeteringen en uitrol van nieuwe GrooveDigital tools

Ja, GrooveFunnels bevindt zich nog steeds in de bètaversie en heeft af en toe bugs. Maar waar we echt van onder de indruk zijn, is hoe snel ze het platform verbeteren. Bugs worden verholpen en er worden wekelijks nieuwe functies toegevoegd.

Ze houden de community op de hoogte wanneer er nieuwe functies uitkomen. Dit proces kun je ook volgen op de roadmap pagina.

Nieuwe GrooveDigital releases vind je op de roadmap pagina
Nieuwe GrooveDigital releases vind je op de roadmap pagina

Ze hebben ook een pagina waarop gebruikers feedback kunnen geven en kunnen stemmen op de functies die ze graag zouden willen zien.

GrooveFunnels review: Een kijkje in de keuken

In dit deel van onze GrooveFunnels review kijken we naar de verschillende apps en hun mogelijkheden.

GroovePages (Landingspagina’s & website bouwer)

Met GroovePages kun je op een gemakkelijke manier landingspagina’s en zelfs complete websites maken. De drag & drop editor is intuïtief en met de templates, elements en blokken bouw je in een paar minuten iets moois.

Interessant als je van plan bent een hele website of een individuele landingspagina te bouwen.

In onderstaande GroovePages video zie je hoe het werkt. Deze video is inmiddels wat verouderd, want er zijn in de tussentijd veel nieuwe verbeteringen doorgevoerd.

Kijkje in GroovePages

Wanneer je een nieuwe site maakt in GroovePages, doorloop je de gebruikelijke handelingen om een ​​template te kiezen, die je daarna zelf kunt aanpassen. Uiteraard kun je ook met een blanco pagina beginnen en je eigen templates maken.

De templates die zijn goed ontworpen. Sommige hebben zelfs addon templates die samenwerken, zoals een landingspagina plus een bedankpagina. Handig om een ​​consistent thema te behouden voor sites met meerdere pagina’s.

Er worden continu nieuwe templates toegevoegd en je kunt ook je eigen ontwerpen verkopen in op de ingebouwde marketplace.

Kiezen uit heel veel templates voor je landingspagina’s en funnels

Je zult meteen merken dat het een beproefde lay-out gebruikt die andere paginabouwers ook gebruiken.

In de linkerzijbalk zie alle op elementen gebaseerde tools en de bovenste balk heeft de pagina instellingen en responsive knoppen om je pagina’s te optimaliseren voor alle appraten. De onderste balk geeft broodkruimels weer en het hoofdgebied is een visuele weergave van de pagina zelf. Dit zit er allemaal clean en overzichtelijk uit.

GroovePages editor
GroovePages editor

Als je op een element op de pagina klikt, wordt een andere zijbalk (aan de rechterkant) geopend met opties om de stijl of positionering van het element aan te passen.

Wat de opties betreft is het misschien (nog) niet zo uitgebreid als andere paginabouwers, maar het geeft je meer om mee te spelen dan bijvoorbeeld WordPress.

Als jen een beetje kunt programmeren heb je zelfs de mogelijkheid om de HTML code te bewerken.

Als het gaat om het toevoegen van nieuwe elementen of widgets, geeft de linkerzijbalk je een reeks individuele elementen zoals tekst, afbeeldingen en knoppen.

Met GroovePages kun je:

 • Landingspagina’s bouwen
 • Producten en diensten verkopen
 • Laten inschrijven voor je mailinglijst met aanmeldformulieren
 • Marketing en sales funnels opzetten
 • Een volledige website bouwen
 • Checkout opties aanbieden
 • Je omzet verhogen met one click upsells
 • Upsells, downsells, en order bumps aanbieden
 • Deelnemen aan het Groove affiliate programma

GrooveSell (shopping cart systeem)

Je kunt geen sales funnel hebben zonder een checkout systeem waarmee jouw klanten kunnen bestellen en betalen. Dat is precies wat GrooveSell doet.

Dit is de shopping cart functionaliteit, die wordt gebruikt voor het verwerken van betalingen van klanten. Het is vergelijkbaar met andere betaaloplossingen als Mollie en Plug & Pay, maar dan veel uitgebreider.

Het dashboard geeft je een overzicht van de verkopen die via het platform zijn gedaan gedurende een bepaalde periode, inclusief statistieken zoals verkoop, inkomsten, commissies, winst, enzovoort.

Check deze video om te zien hoe GrooveSell werkt:

GrooveSell in actie

Je kunt zelfs schakelen tussen niet bijgewerkte statistieken of op inkomsten gebaseerde statistieken, wat een leuke bijkomstigheid is die je niet vaak ziet.

Er is ook een transactierapport dat je een meer lineair overzicht geeft van jouw verkopen, inclusief de naam van de klant, wat ze hebben gekocht, hoeveel ze hebben betaald en wanneer ze het precies hebben betaald.

Daarnaast is er het affiliate marketing platform dat onderdeel uitmaakt van GrooveSell. Anderen kunnen jouw online producten verkopen tegen een vergoeding of deel van de omzet.

Uitleg van het GrooveAffiliate systeem

Alle bekende payment gateways zoals Stripe en PayPal zijn aanwezig. Speciaal voor Nederlanders kun je via GroovePay nu ook iDeal als betaalmethode aanbieden.

GrooveMail (emailmarketing systeem)

GrooveMail is een emailmarketing systeem en autoresponder, die alles doet wat je van emailsoftware mag verwachten.

GrooveMail is een van de apps binnen het alles-in-één marketingplatform van GrooveFunnels en stelt je specifiek in staat om automatisch email sequences te sturen, nieuwsbrieven te versturen, gedragsgerichte targeting in te stellen en nog veel meer. 

Je kunt gemakkelijk prachtige nieuwsbrieven of eenvoudige e-mails in platte tekst maken, die je naar je leden en klanten kunt sturen.

Je kunt vooraf gemaakte e-mailsjablonen gebruiken, die zijn getest en waarvan is bewezen dat ze werken. Of je kunt zonder enige technische vaardigheid jouw eigen sjablonen maken, door het eenvoudige drag & drop systeem.

Autoresponder voorbeeld in GrooveMail

GrooveMail is het alternatief voor dure email software als MailChimp, Enormail, Laposta, Autorespond, etc.

Bekijk een korte sneak peek van GrooveMail:

GrooveMail als alternatief voor dure e-mailprogramma’s

GrooveMember (online ledengedeelte voor bijvoorbeeld cursussen)

GrooveMember is een van de leukste stukjes software dat onderdeel is van het dit platform en mag dus niet ontbreken in deze GrooveFunnels review! En ja, het heeft allemaal te maken met memberships. Dit betekent: membership sites bouwen, cursusomgevingen maken en afschermen met een inlogscherm. Uiteraard allemaal geautomatiseerd en het praat met alle andere apps op het GrooveFunnels platform.

Met GrooveMember kun je een lidmaatschapssite op professionele schaal bouwen zonder enige andere externe software of tools. Je kunt lidmaatschapsniveaus kiezen op basis van allerlei criteria en het biedt volledige flexibiliteit en controle over jouw members en wat er op de site gebeurt.

GrooveMember is een prima alternatief voor bijvoorbeeld Soofos, Teachable of Kajabi.

Een korte impressie van GrooveMember:

Bouw cursusomgevingen en memberships met GrooveMember

GrooveVideo (videohosting)

Vergeet gepruts met YouTube of Vimeo. De marketinggerichte videospeler GrooveVideo geeft je niet alleen toegang tot gedetailleerde videoanalyses, maar ook de mogelijkheid om de gebruikerservaring aan te passen en te automatiseren op basis van hun gedrag.

GrooveVideo gaat dus veel verder dan andere videohosters en is volledig geoptimaliseerd voor marketing en conversie. Uiteraard is ook deze app weer gekoppeld aan alle andere apps. Dus je kunt je Groove video’s gemakkelijk toevoegen aan je landingspagina’s, funnels, memberships, etc.

Korte impressie van GrooveVideo

GrooveWebinar (webinar software)

Nee het stopt niet. Ook webinar software zit in het Groove pakket. Met GrooveWebinar kun je (zoals de naam al verraadt) webinars geven. Uiteraard zijn alle bekende functies beschikbaar en dat komt omdat de designers ook aan WebinarJam hebben gewerkt.

GrooveWebinars koppelt met Groovemail en de andere apps waardoor bijvoorbeeld het sturen van e-mails naar deelnemers en opvolging van marketingacties kinderlijk eenvoudig is.

GrooveWebinars
GrooveWebinars

GrooveBlog (artikelen publiceren en bloggen)

GrooveBlog is ontworpen als alternatief voor WordPress maar focust zich vooral op wat een blog eigenlijk moet doen en dat is in de basis content publiceren. Voor al het andere heb namelijk GroovePages en de andere apps. Uiteraard is alles geoptimaliseerd voor zoekmachines en snelheid.

GrooveBlog als alternatief voor WordPress
GrooveBlog als alternatief voor WordPress

GrooveDesk (multichannel helpdesk systeem)

Als je maar genoeg verkoopt heb je op een gegeven moment een goed helpdesk systeem nodig. Met GrooveDesk krijg je live chat, ticket management en nog meer. Ook deze klantenservice software is onderdeel van het platform en verdient daarom een plaatsje in onze GrooveFunnels review.

Op het moment van schrijven is deze app nog niet gelanceerd, maar dat zal binnenkort gebeuren. Uiteraard zullen we deze review dan bijwerken met onze ervaringen.

GrooveDesk klantenservice en helpdesk
GrooveDesk klantenservice en helpdesk

Andere apps die in ontwikkeling zijn voor GrooveFunnels

In deze GrooveFunnels review is meerdere malen naar voren is gekomen dat het platform nog volop in ontwikkeling is. De huidige apps en software worden steeds verder verbetert, mede op basis van feedback uit de community. Daarnaast worden er ook nieuwe apps aangekondigd zoals:

 • GrooveCalender (meetings organiseren zoals Calendly)
 • GrooveSurvey (alternatief voor SurveyMonkey)
 • GrooveQuiz (Polls en quizzes op je landingspagina’s om engagement te verhogen)
 • GrooveAutomations (alternatief voor Zapier)
 • GroovePipe (CRM alternatief voor Pipedrive)

Wat kost GrooveFunnels?

GrooveFunnels heeft zowel een gratis als betaalde opties. De gratis versie van heeft een aantal beperkingen, maar het is voldoende om je online business mee op te starten.


Dit is een tijdelijke actie. Binnenkort gaan nieuwe members $99 per maand betalen. Bestaande members behouden voor altijd hun gratis en lifetime toegang.


Tijdens de lancering kun je bij GrooveFunnels ook een Platinum Lifetime licentie kopen voor een eenmalig bedrag van $1.397.

Dit geeft je toegang tot alles wat GrooveFunnels van plan is te bieden zonder beperkingen en je hoeft nooit meer maandelijks te betalen voor je software. Dus 1x betalen en levenslang toegang tot alles en zonder restricties.

Nadat alle functies en apps uit de bètafase zijn wordt het goedkoopste pakket $99 per maand.

Als jij echt een serieus bezig bent met online sales, dan heb je nu waarschijnlijk al meerdere tools waar je maandelijks voor betaalt. GrooveFunnels streeft er naar om al die tools zelf te bouwen, te verbeteren en ze op hun platform te integreren. Dit zou betekenen dat je al je betaalde software kunt opzeggen.

Even een berekening:

Prijsvergelijking GrooveFunnels
Prijsvergelijking GrooveFunnels

Bovenstaande is misschien een extreem voorbeeld, maar tel je hostingkosten, etc. maar eens bij elkaar op. Ook al zit je op €100 per maand, dan heb je dit binnen 14 maanden terug verdiend en daarna betaal je nooit meer.


Dit is een tijdelijke actie. Binnenkort gaan nieuwe members $99 per maand betalen. Bestaande members behouden voor altijd hun lifetime toegang.


Uiteraard zijn we benieuwd naar jouw GrooveFunnel ervaringen en vergeet niet deze review te delen met je netwerk.