Acquisitie

Aangezien we onze website Acquisitie hebben genoemd, lijkt het ons op zijn plaats om wat extra aandacht te schenken aan de betekenis en definities.

———————————————————————————————

Niet op zoek naar de definitie van acquisitie?

Klik op onderstaande knop voor meer informatie over Acquisitie.org.

Meer informatie over acquisitie.org

———————————————————————————————

Inhoudsopgave

Koude acquisitie

Warme acquisitie

Acquisitiegesprek

Acquisitietraining

Betekenis en definitie van acquisitie

Als je gaat zoeken op acquisitie betekenis dan zijn dit de 2 belangrijkste definities:

Een poging om iemand iets te laten kopen of doen

Verwerven of verkrijgen van nieuwe opdrachten

Daarnaast bestaat er in de financiële wereld een vorm van acquisitie, waarbij het gaat om het aankopen of overnemen van aandelen of bedrijven.

Acquireren is voor ieder bedrijf van levensbelang. Het hebben van een goede new business strategie, zorgt ervoor dat je continu werkt aan het opbouwen van nieuwe klantrelaties. Als je dit goed aanpakt droogt je handel nooit op en zul je de concurrentie altijd een stap voor blijven. De kracht van verkopers die dit goed kunnen, zit in sterke overtuigingskracht, goede argumentatie en de capaciteit om de behoefte van de prospect te achterhalen.

Je kunt acquisitie plegen op basis van leads (bijvoorbeeld een prospect die informatie op heeft gevraagd) of op prospect die je nog nooit hebt gesproken. Dat laatste heet koude acquisitie.

Telefonische acquisitie

Koude acquisitie gebeurt vaak telefonisch. Dit is de snelste en meest effectieve manier. Je belt een potentiële klant, vraagt hem uit en als er interesse is, maakt je een afspraak of sluit je meteen een deal. Klinkt eenvoudig, maar vaak zitten bedrijven en particulieren en hier niet op te wachten. Iedereen belt iedereen met de meest fantastische aanbiedingen, maar alleen de beste verkopers met het mooiste verhaal winnen. Telefonische verkoop is misschien wel het allermoeilijkste in het salesvak.

Acquisitietraining

Gelukkig is het aan te leren. Natuurlijk helpt het als je een beetje talent hebt of populair gezegd een vlotte babbel, maar ook zonder dat kun je een heel eind komen. Er zijn honderden, zo niet duizenden acquisitietrainers in Nederland. In de basis wordt je geleerd hoe je goede vragen moet stellen, hoe je een acquisitiegesprek structureert, hoe je moet argumenteren en natuurlijk hoe je de deal sluit!

Klik hier voor onze gratis acquisitietraining!

Naast trainingen zijn er tal van informatiebronnen op internet, waar je terecht kunt om jezelf te verbeteren in acquisitie.