9 redenen waarom het niet lukt

Wat zijn (los van angst) de belangrijkste redenen waarom je die deal niet binnenhaalt en waarom je acquisitie niet lukt? En hoe zorg je ervoor dat je het percentage afwijzingen verlaagt? Leuk om te weten toch? Lees verder…

1. Gebrek aan spirit. Niet alleen gebrek aan positieve spirit, maar ook de wil om te winnen. Doe wat je moet doen om in de ‘winning mood’ te komen.

2. Gebrek aan voorbereiding. Je weet misschien wat je gaat aanbieden, maar je weet misschien nog NIET wat die klant nodig heeft en misschien nog wel belangrijker, WAAROM hij het nodig heeft.

3. Gebrek aan geloof. Geloof is de meest belangrijke, meest complexe en minst begrepen emotie in de wereld van de acquisitie. Geloof is als volgt op te delen:

  • Geloof dat je voor het beste bedrijf ter wereld werkt
  • Geloof dat hetgeen je verkoopt het beste ter wereld is
  • Geloof dat je jezelf kunt onderscheiden van de concurrentie, op een manier die waardevol is voor de klant
  • Geloof dat je een sales professional bent die een boodschap over kan brengen en de behoefte van zijn klant begrijpt
  • Geloof dat de klant beter af is als hij bij jou koopt

4. Gebrek aan sales techniek. Omdat sommige bedrijven hun verkooptraining niet goed op orde hebben, is het ook je eigen verantwoordelijkheid om kennis te vergaren. Investeer in goede boeken en vind acquisitie tips op internet.

5. Gebrek aan zelfvertrouwen. Zelf vertrouwen en voorbereiding gaan hand in hand. 9 van de 10 keer ben je niet nerveus, maar gewoon slecht voorbereid!

6. Gebrek aan incasseringsvermogen. Incasseringsvermogen is je innerlijke kracht die reageert op water met je gebeurt, je uiterlijke en mentale kracht  die omgaat met wat er met je gebeurt en de combinatie van beide om te herstellen van wat er met je gebeurt. Je incasseringsvermogen vergroten vermindert je angst.

7. Gebrek aan professionaliteit. Geen oog voor detail. Vaak te laat komen. Afspraken missen. Cynische opmerkingen etc.

8. Zelf beperking. Ik ben niet goed genoeg. Het meeste van hoe we over ons zelf denken komt van de negatieve kant. Proberen de uitkomst te beïnvloeden i.p.v. je druk maken over wat er mis zou kunnen gaan.

9. Gebrek aan persoonlijke trots. Denk terug aan de dikste order die je ooit hebt binnengehaald en haal die herinnering en dat gevoel terug, als je een acquisitiegesprek in gaat.

Via Jeffrey Gitomer
Foto via: Flickr