De schuld en de verkoop…

Laatst nieuwe hardloopschoenen gekocht.

“Opnieuw begonnen met fitnessen?” Doorgaans wordt je bij binnenkomst van de zaak of gewoon op straat al aangesproken door zo’n terriër. En je ziet aan de meewarige blik van zo’n hufter al wat jij volgens hem nodig hebt.

Ergens in je onderbewustzijn wist je allang dat dit moment zou komen. Deze fitte jonge verkopers, met ogen als scanners, weten zonder daadwerkelijk het te noemen, elk pond dat jij er vakkundig aangevreten hebt, met een saus van ongeloof en blijdschap te benaderen.

Eindelijk kun jij die adonis zijn, die je zorgvuldig voor de buitenwereld hebt verstopt. Voor maar 50 euro per maand krijg je er ook nog een zogenaamde personal trainer bij. Dat blijkt een Excel sheetje dat je vorderingen bijhoudt.

Je stribbelt nog even tegen, begint over hoe druk je het hebt en het feit dat je wat last van je knieën hebt. Langzaam maar zeker voel je hoe je keel dichtgeknepen wordt ….wijsheden over teveel druk op je knieën door overgewicht en in jezelf durven investeren, zijn al snel gedebiteerd. Lichtelijk euforisch en vooral verbaasd teken je als een mak lam voor een jaarabonnement – incluis personal trainer.

Eerst in mezelf investeren om zo tot betere prestaties te komen en mijn algeheel welbevinden zal zo met sprongen vooruit gaan dit jaar …in dat licht bezien is het een koopje!!

Na 3 maanden ben je een wandelend brok schuldgevoel met 50 euro per maand minder te besteden, nog steeds te weinig tijd en weer minder vertrouwen in je medemens. Je bent er inmiddels achter dat jij net als de andere stumpers om je heen (als je tenminste wel eens komt opdagen) gewoon een nummer bent en door metalen detectiepoortjes wordt tegengehouden als je niet op tijd je rekening voldaan hebt. Nooit meer die warme interesse in hoe het met je gaat, maar enkel een kille benadering.

Overigens verwacht men per definitie al niet dat je het nog een jaar gaat proberen. Dat maakt ook niet uit, want de eerste 600 euro is binnen.

Foto via: Flickr

Klaas Jan Woudman

Klaas Jan Woudman heeft een salesachtergrond en richt zich tegenwoordig als adviseur vooral op marktonderzoek en business intelligence .Klaas Jan is aanspreekpunt voor alle partijen die samen willen werken met Acquisitie.org.

Een gedachte over “De schuld en de verkoop…

  • 22 september, 2012 om 10:02
    Permalink

    Je kunt je gebrek aan zelfdiscipline mooi bij de verkoper neerleggen……………

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.