Even voorstellen: Pactum

Zo, de eerste stappen in de wereld van het bloggen, word je opeens gevraagd om mee te doen aan een nieuw fenomeen: acquisitie.org. Of ik even wil vertellen hoe en waarom ik mijn bedrijf Pactum contractbeheer heb opgezet. En wat ik doe op het gebied van sales en acquisitie. Hallo, heb je even??

Tsja, het hoe en waarom van Pactum. Het is in ieder geval begonnen met het opzeggen van mijn baan (operationeel manager van een ICT-bedrijf met ruim 350 medewerkers) in september 2008. Twee weken voordat Lehmann Brothers bankroet ging…achteraf een lekkere timing dus! Maar ja, ik ben ervan overtuigd dat als je iets wilt en er werkelijk voor gaat dan kun je ook crises met een dubbele dip overleven!

In mijn vorige baan had ik er geregeld last van dat wij niet alle contracten (en abonnement, garantietermijnen, verzekeringspolissen) eenvoudig inzichtelijk hadden. Jawel, we hadden mooie Excel bestanden, maar ja wat was ook alweer de juiste versie van het bestand? Staan alle contracten er wel in? En als ik dan eens tijd nam om in het bestand te kijken kwam ik erachter dat we toch weer te laat waren met het opzeggen van contracten wat weer onnodig geld kost. Oftewel een ergernis (of meer positief: een verbeter initiatief) was geboren.

Omdat ik het idee had dat ik niet de enige was die dit onderdeel van de bedrijfsvoering verbeteren kon, ben ik in 2009 begonnen op papier te zetten wat ik van de te ontwikkelen software verwacht. Ondertussen ben ik mijzelf gaan verhuren als interim manager op het gebied van inkoop en facilitair management. Dit om de schoorsteen rokende te houden en de eerste financiën te verdienen om het te ontwikkelen software programma mee te betalen, of althans de eerste aanzet. De bouw van de software is in 2010 van start gegaan.

Ondertussen heb ik mijn businessplan uitgewerkt, een marktonderzoek gedaan (je moet wat voor bancaire financiering…) en eind 2010 verschillende banken langsgegaan voor het ophalen van een lening. DE Bank toonde zich bereidwillig en in een tijd waarin iedereen steen en been klaagde over de banken, leningen en de crisis financierde de ABN voor een groot deel mijn onderneming.

Om een kort verhaal lang te maken: vanaf half augustus 2011 zijn we volledig live met onze software en keihard aan het acquireren, bekendheid aan het krijgen en volcontinue de software blijven innoveren. En met succes! “De eerste tien klanten zijn het moeilijkst” zei mijn oude baas (pardon, manager) tegen me. Terugkijkend kan ik niet anders dan hem gelijk geven (bedankt Sjouke). Maar nu de eerste mooie klanten (Deli XL, Carglass Nederland, Zorggroep Groningen, ROC Friese Poort, woningbouwcorporatie elkien en nog veeeeeeel meer) met ons systeem werken kijken we vol goede moed naar de komende maanden.

Via deze blog zal ik jullie regelmatig op de hoogte houden van de Sales inspanningen on-the-road…!

Elke organisatie kan direct geld besparen met Pactum contractbeheer.com

Ieder bedrijf ontvangt geregeld facturen voor diensten of abonnementen die opgezegd hadden moeten worden of waarvan het bestaan niet eens bekend is. Denk hierbij aan mobiele telefonie, mobiel internet abonnementen, abonnementen op verenigingen, dagbladen, tijdschriften, huurovereenkomsten en ga zo maar door. Met een paar muisklikken kan dit ook voor u verleden tijd zijn!

 Werken met Pactum

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 80% van de organisaties in Nederland geld laat liggen. Geld dat eenvoudig bespaard kan worden door beter beheer van contracten. Pactum Online contractbeheer is een productiviteitstool die dit voor u verzorgt. Werken met Pactum zorgt ervoor dat u nooit weer vergeet om een contract of abonnement op te zeggen en daardoor betaalt u niet voor diensten die u toch niet gebruikt of waar u afscheid van wilt nemen. Verder ontzorgt onze online applicatie u door proactief te signaleren wanneer uw contracten aflopen, direct inzicht te bieden in contractspecifieke afspraken, de afgesproken indexering, uw grootboekrekening nummer enzovoorts. Het enige dat u nodig heeft is een internetverbinding!

Over Pactum Online contractbeheer

Pactum BV is opgericht in 2009 door Simon Leijendekker (http://www.linkedin.com/in/simonleijendekker). “Als operationeel manager van een groot landelijk automatiseringsbedrijf, liep ik er geregeld tegen aan dat het beheer van contracten niet onder controle was. Dit leverde mij veel ergernis op en koste mij veel tijd en geld. Met het ontwikkelen van Pactum heb ik deze problemen opgelost en een productiviteitstool ontwikkeld die organisaties efficiënter maakt en hun inkoop processen stroomlijnt. Onze relaties zijn enthousiast over Pactum en wij kunnen daadwerkelijk meerwaarde voor al onze klanten realiseren.”

Pactum BV
Steenhouwerskade 7
9718 DA  GRONINGEN
T: 050 – 76 000 21
E: simon@contractbeheer.com
I: www.contractbeheer.com

Simon Leijendekker

Simon is eigenaar van Pactum BV | Online contractbeheer. Elke organisatie die meer voordeel wil halen uit beter contractbeheer kan bij Pactum terecht. Als gastblogger op Acquisite.org houdt Simon ons op de hoogte van zijn salesactiviteiten.