Interview Idiligo

Idiligo bestaat o.a. uit Frank Korthouwer en Niels Mustert, beiden oud Versatel gedienden. Het idee voor Idiligo is vanuit de praktijk geboren. Tijdens een interim management opdracht bleek er behoefte te zijn aan persoonlijke adviesgesprekken op afstand; minder kosten, meer klantencontact en hogere conversie bij acquisitiegesprekken of afspraken maken. Dat werd Idiligo.

Met ons product kun je samen, middels een live verbinding (geheel in de huisstijl van je bedrijf), documenten doornemen en inhoudelijk een gesprek voeren, zoals je dat gewend bent wanneer je bij een klant koffie gaat drinken.

Hoe kom je aan zo’ n naam?

Daar heeft een bureau eens goed over nagedacht. “diligo” betekent in het latijn zoiets als “verkiezen,
ik wil contact met jou”, en dat is natuurlijk ook wat wij bieden.

Er bestaat al zoiets als Skype. Wat voegen jullie toe?

Skype gebruik je om bekenden te zien en spreken. Wat wij toevoegen is de mogelijkheid om informatie met iemand delen, zonder dat de ontvanger iets hoeft te installeren of ergens hoeft in te loggen. Je hebt direct live contact via webcam en dat in één scherm.

Het onderscheidende is verder dat Idiligo volledig in de huisstijl van de klant kan worden gemaakt, waardoor het een integraal onderdeel wordt van de manier waarop de klant communiceert. Hierdoor voegt de klant een aanzienlijke waarde toe aan zijn propositie en zijn imago.

Waarom zou een acquisiteur Idiligo moeten gebruiken?

Omdat je gemiddeld drie keer makkelijker tijd krijgt bij potentiële klanten. Als je belt met: “Mag ik u een paar minuten iets laten zien op afstand via internet?” is de kans op een afspraak groter dan wanneer je op bezoek wilt komen. Verder is er een zeer positief verrassingseffect, doordat je meteen persoonlijk contact hebt en direct je propositie kunt laten zien, kan kwalificeren en een eventueel verkooptraject in kan gaan.

Welk type klanten bedienen jullie nu vooral?

Salesorganisaties, financiële dienstverleners en recruitment organisaties.

Wie zijn jullie concurrenten?

Door de manier waarop wij zijn gepositioneerd: directief en 1 op 1 extern contact in je eigen huisstijl, zijn er geen concurrenten. Bovendien is het mogelijk om bijna alle facetten van een face to face gesprek terug te laten komen in Idiligo. In Idiligo kun je webformulieren bouwen voor bijvoorbeeld intake gesprekken, tijdens de sessie documenten uploaden en chatten, waardoor je informatie zoals webadressen kunt toevoegen aan een gesprek.

Wat is de meest voorkomende reden voor het afnemen van jullie dienst?

Efficiënter werken. Met Idiligo ben je bijvoorbeeld in sales succesvoller, omdat je niet alleen méér afspraken hebt, maar ook per afspraak meer verkoopt.

Hebben jullie veel vrienden bij autoleasemaatschappijen?

Bij traditionele maatschappijen niet. Leasemaatschappijen die in niet denken in klassieke productmarktcombinaties, maar denken in efficiëntere manieren van klantencontact wel.

Wat kunnen we in de toekomst van Idiligo verwachten?

Wij zijn van plan om steeds laagdrempeliger te worden voor bedrijven en particulieren. We leveren Acquisitie.org een link waar een ieder onze dienst kan uittesten. Gebruik het voor uitleg van je diensten, het bespreken van je contracten , je cv doornemen bij een sollicitatie etc.. We gaan ook trainingen verzorgen die je helpen bij het optimaal inzetten van Idiligo.

Wat kost deze mooie dienst de gebruiker?

€ 15,- per gebruiker per maand per 3 gebruikers. Hier komen € 300,- voor inrichting bij. Eigenlijk spreken we niet over kosten maar investeringen, omdat onze dienst zich terugverdiend. We hebben verschillende tarieven die voor een ieder betaalbaar zijn. Onder dit interview staat een invulformulier, waar mensen die meer willen weten zich kunnen melden.

Nu gratis testen!

Ervaar nu zelf  hoe Idiligo jou kan helpen om meer afspraken binnen te halen, hogere conversies te realiseren en  efficiënter te werken. Laat hieronder je gegevens achter voor meer informatie en een gratis demonstratie.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

 

Een gedachte over “Interview Idiligo

  • 5 januari, 2013 om 17:26
    Permalink

    Wel handig wanneer je samen een contract wilt doornemen zonder er 4 uur voor in een auto te hoeven zitten. Ik ga het aan mijn chef voorleggen scheelt me veel tijd dit!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.