Ervaring acquisitietraining

Ruud Brasser is via het EBS programma bij de acquisitie training van Contact naar Contract gekomen en was bij de workshop aanwezig. Acquisitie.org vroeg hem naar zijn bevindingen.

Hoe heb je de workshop van Contact naar Contract ervaren?

In het begin was ik wel een beetje nerveus. In een gesprek met SCHERP Management en Acquisitie.org heb ik ervaren dat iedere ondernemer zijn goede en minder goede kwaliteiten heeft. Je kan niet van alle facetten van het ondernemerschap verstand hebben. Op zich praat ik wel makkelijk, maar het maken van afspraken over de telefoon vond ik moeilijk.

De acquisitietraining heeft mij geholpen om een belscript te maken en doelgerichte vragen te stellen, met in het achterhoofd dat er een afspraak uitkomt. Mijn ervaringen met de acquisitietraining van SCHERP Management via Aquisitie.org zijn, in één woord, SUPER!

Hoe ga je de kennis die je hebt opgedaan toepassen in je bedrijf?

De volgende dag heb ik hun techniek toegepast op mijn potentiële klanten. Ik ben de volgende dag gelijk potentiële klanten gaan bellen, met de techniek die ik geleerd heb. Op deze ene dag heb ik meer succes gehad in het maken van afspraken, dan in alle telefoongesprekken van de afgelopen maanden.

Wat voor bedrijf heb je?

World Logistics Management is een logistiek adviesbureau. Wij helpen en adviseren klanten in het verbeteren en ondersteunen van arbeidsproductiviteit en productieprocessen.

Waarom ben je ondernemer geworden?

In mijn arbeidsverleden kwam ik regelmatig verspilling van tijd en grondstoffen tegen. Er wordt binnen een organisatie te veel tijd aan zaken besteed, die niets met de core –business te maken hebben. Daardoor verliest men onnodige productietijd. Door de productiviteit en processen beter op elkaar af te stemmen en het terugdringen van onnodige handelingen, komt er een verbetering in de doorlooptijd van de producten, met als voordeel verlaging van de kosten.

Hierin vind ik het belangrijk dat betrokkenheid, samenwerking en “de mens” centraal staat. Het behoud van personeel moet voorop staan. Als medewerkers ongemotiveerd aan het werk gaan, beïnvloedt het de kwaliteit van de producten, imago en het verlies van orders.

Wat zou jij beginnende ondernemers aanraden?

Zoals eerder genoemd kiest elke ondernemer een branche waarin hij of zij goed in is. In andere facetten van het ondernemerschap heeft iedere ondernemer zijn goede en minder goede kwaliteiten. Wees niet bang om advies te vragen aan ondernemers in dezelfde branche. Daarvoor zijn de huidige sociale media uitermate geschikt.

Het volgen van cursussen en workshops is uiteraard ook een goede manier om zich te verreiken van kennis. Verzamel de juiste mensen om je heen en verbreed je netwerk. Persoonlijk heb ik veel steun aan de mensen om mij heen en in het bijzonder aan de heren die de workshop van Contact naar Contract hebben gegeven. Wees voor jezelf en anderen eerlijk in het zaken doen.

Welke bedrijven mogen jouw benaderen voor advies?

Met name de organisaties in de “maak-industrie”. Zoals metaal- en kunststoffen industrie. Uiteraard sta ik open voor elke organisatie om te onderzoeken of er een “toegevoegde waarde” gecreëerd kan worden.

Waar kunnen we je vinden de komende tijd?

Via mijn website en op Linkedin. Ook bezoek ik de MetaalExpo 2013 in ’s-Hertogenbosch van 5-7 maart om op de hoogte te blijven van de vernieuwingen in de metaalsector.

Wat kunnen ondernemers leren van de training?

Van de training kan elke organisatie een techniek leren om doelgericht acquisitie te plegen.

Wat kunnen we van jou leren?

Van mij kun je leren om binnen een organisatie mensen en middelen te laten (samen)werken met als gevolg het vergroten van je winst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *