Interview SCHERP Management

De eerste keer dat ik Bernardo Zijlstra van SCHERP Management ontmoette, was ik onder de indruk van zijn passie voor het acquisitie– en salesvak. Mijn acquisitiepet met ruim tien jaar ervaring, die mij doorgaans zo goed paste, zat scheef en uitgezakt op mijn hoofd. In de ontmoetingen die volgden, leerde ik op een nieuwe manier tegen acquisitie en salesmanagement aankijken en ondervond ik de niets verhullende intensiteit van zijn feedback op mijn werkwijze. Geïntrigeerd door zijn enthousiasme, kennis en vaardigheden, besloot ik om Bernardo voor een interview te vragen voor Acquisitie.org.

Waar staat SCHERP voor?

SCHERP staat voor integraal acquisitie- en salesmanagement. Wij ondersteunen organisaties in de zakelijke dienstverlening in het gehele acquisitietraject van contact naar contract. Dit is ook de reden dat wij meestal een langetermijnrelatie aangaan met onze opdrachtgevers. Wij durven met overtuiging te zeggen dat wij uw partner zijn, op het gebied van acquisitie en salesmanagement.

Ons bestaansrecht halen wij uit een constante kwaliteit en goed resultaat. Daarom vinden wij het belangrijk dat wij afgerekend worden op het resultaat. Wij kijken altijd naar de hele keten en daarbij is voor ons kwaliteit boven kwantiteit heilig.

Waarmee onderscheidt SCHERP zich in de markt?

Klaas-Jan, de enigen die hier een eerlijk antwoord op kunnen geven zijn onze opdrachtgevers zelf, die ervaring met ons hebben. Als ik hier nu een antwoord op geef ben ik uiteraard gekleurd en laat ik mijn ego aan het woord. En daar wil ik mij niet toe laten verleiden. Er zijn al genoeg acquisitie-, trainings- en coachings-bureaus die allemaal pretenderen resultaatgericht, innovatief, transparant en verfrissend te zijn. Maar dit is iets wat een opdrachtgever pas in de praktijk kan ervaren en wij laten liever onze relaties voor ons spreken.

Wat is jullie werkwijze?

In onze visie is het belangrijk dat wij een goede klik met de opdrachtgevers hebben. Elke klant is voor ons maatwerk. Ieder met hun eigen doelstellingen en verwachtingen. Wij onderzoeken gezamenlijk wat de beste aanpak is en welke middelen hiervoor het beste ingezet kunnen worden om de beoogde resultaten te behalen. Dit bereik je niet met ja-knikken en mensen naar de mond praten.

Wij schromen niet om onze opdrachtgevers uit hun comfortzone te halen. Onze coaching en training is er op gericht om alle medewerkers optimaal en effectief te laten communiceren met hun prospects en klanten. Ons doel is om het gehele salesproces naar een hoger plan te brengen. Wij doen het samen en wij doen het goed! Of wij doen het niet!

Met welke opdrachtgevers willen jullie graag samenwerken?

Wij werken graag samen met organisaties binnen de dienstverlenende sector, die net als SCHERP bewust zijn van het feit dat uiteindelijk de mensen het verschil maken. Organisaties die beseffen dat sales door de hele keten breed gedragen moet worden en dat elk klantcontact er toe doet. Wij zijn daarom ook selectief in de keuze van onze toekomstige opdrachtgevers.

Dat klinkt misschien vreemd of zelfs arrogant, maar wij zijn van mening dat bedrijven die deze visie delen ook op de langere termijn succesvol zijn, of het weer gaan worden.Wij committeren ons volledig aan onze opdrachtgevers en zijn meer dan een tijdelijk verlengstuk voor organisaties. Wij zijn uw partner in sales! Dit is ook de reden dat wij spreken over integraal acquisitie- en salesmanagement.

Wat betekent acquisitie voor jullie?

Acquisitie is de ultieme vorm van communicatie toepassen. Het zal je verbazen hoeveel bedrijven vreemd opkijken als je het hebt over de procesbewaking van het acquisitie- en salesproces. Acquisitie is te vaak een vies woord met negatieve associaties. Wij zeggen vol trots dat wij acquisitiemanagers zijn.

Voor ons is acquisitie topsport en net als in de topsport gaat het erom, dat je op het juiste moment presteert. Je krijgt namelijk maar één kans voor een goede eerste indruk. Dat maakt acquisitie op de manier waarop wij het uitvoeren en beleven zo ongelooflijk uitdagend!

Waar moet een goede acquisiteur aan voldoen?

Acquisitie is vooral in staat zijn om op de juiste momenten je ego uit te zetten. Dat blijkt voor veel acquisiteurs in de praktijk nog een hele uitdaging. Je verkoopt niet, maar je geeft inzicht. Je dramt niet, maar je begeleidt. Sales is emoties overbrengen en een klik creëren.

Daar heb je mensen voor nodig die zich op de juiste momenten ondergeschikt kunnen opstellen en die te allen tijde de klant centraal zetten zonder de beoogde doelstellingen uit het oog te verliezen. Dit zijn over het algemeen mensen met eelt op de ziel en met levenservaring, maar vooral ook mensen die dezelfde passie voor acquisitie hebben. Acquisitie is een vak!

Heeft jullie methode ook nadelen?

Absoluut. Het is een intensief en vaak tijdrovend traject. Het constant op niveau houden van de kwaliteit die wij nastreven, vereist zowel intern als extern een langdurige inspanning en investering van onze collega’s. Dit kan niet geforceerd worden en is een continu proces.

Wij willen een blijvend resultaat achterlaten. Dat doen wij met ontzettend veel enthousiasme en passie voor ons vak. Goed is voor ons nooit goed genoeg. Het kan altijd beter! Op die manier houden wij ook onszelf SCHERP!

Waar staat SCHERP over 5 jaar?

Interessante vraag! Laten wij direct de agenda er bij pakken en een afspraak inplannen voor 2017. Dan kan ik dan u exact vertellen waar wij staan. Voorkeur voor een dag en tijdstip?

Website: SCHERP Management

Bernardo Zijlstra

Als eigenaar van SCHERP Management ondersteunt Bernardo Zijlstra bedrijven in de zakelijke dienstverlening bij het genereren van nieuwe klanten. Hij is echt dé specialist op het gebied van acquisitie op management en directieniveau. Met zijn kennis en ervaring op Acquisitie & Sales Management is hij úw verlengstuk in Sales. Bernardo begeleid bedrijven in het hele proces van Contact naar Contract!

Een gedachte over “Interview SCHERP Management

Reacties zijn gesloten.