Interview Majo Leeyen

Majo Leeyen is eigenaar van Outmatch Telefonische Acquisitie & Trainingen. Outmatch is haar paradepaardje. Al ruim 15 jaar werkt zij binnen het acquisitiegebeuren en de laatste 6 jaar zijn al haar besteedbare uren in Outmatch gestoken om het tot een bloeiend bedrijf te maken.

Waar staat de naam Outmatch voor?

Out = outsourcing = uitbesteden
Match = een match maken tussen 2 partijen
Outmatch betekent tevens: de betere, de beste

 Hoe zijn jullie ontstaan?

In 1997 ben ik op toevallige wijze met telemarketing oftewel telefonische acquisitie in aanraking gekomen. Ons toenmalige bedrijf hadden we net verkocht en ik was toe aan iets nieuws. Ik vond het fascinerend, bleek er goed in te zijn en stortte me volledig op alle mogelijke facetten binnen acquisitie.

Ik belde, als freelancer, voor zeer vele bedrijven en werkte tevens regelmatig als projectleider voor grote outbound projecten. Tegelijkertijd stoorde ik me mateloos aan de manier van bellen binnen de callcenterbranche. Ik was ervan overtuigd dat dit veel beter moest kunnen en heb daar gaandeweg een “studie” van gemaakt.

Niet dat ik nu het wiel heb uitgevonden hoor (grapje), maar in de loop der jaren is er en manier van bellen en werken ontstaan, die hele goede conversies oplevert. Zeer vriendelijk en zonder te pushen bereiken we een goed eindresultaat.

Het aanbod aan opdrachten werd echter dermate groot, dat ik het alleen niet aankon en regelmatig iets moest laten varen. In 2007 heb ik daarom “een collega”’ gezocht en was Outmatch een feit met 1 werknemer. Inmiddels bestaat ons team uit 10 vaste telefonische acquisiteurs. Tevens hebben we een netwerk van freelancers die al jaren voor ons werken en bij grote drukte ingezet kunnen worden.

Doet u zelf nog veel aan acquisitie?

Outmatch acquireert niet voor zichzelf. We krijgen nog steeds meer dan voldoende opdrachten en realiseren ons terdege dat dit momenteel een luxe is.

Wat is voor Outmatch de ideale telefonische acquisitieopdracht?

Onze ideale opdracht is: zeer zelfstandig kunnen werken binnen o.a. het MKB. Een verlengstuk zijn van onze opdrachtgever. Een collega op afstand, die toch dagelijks in contact staat met het bedrijf waarvoor we werken. We bepalen zelf, uiteraard in overleg met de opdrachtgever, hoe we de zaken gaan aanpakken.

Doen jullie veel koude acquisitie en werken jullie op no cure no pay basis?

90% van onze werkzaamheden bestaat uit koude acquisitie. Wij werken echter nooit op basis van no cure no pay. Enkel op basis van een vast uurtarief.

Geven jullie ook acquisitietraining?

Acquisitietrainingen zijn een steeds groter aandeel binnen ons bedrijf aan te worden. Inmiddels is het bewijs, na al die jaren, geleverd dat onze aanpak werkt en dat telefonische acquisitie werkt. Wij geven 1 of 2 keer per maand een groepstraining bij ons op kantoor, waarvoor een ieder zich in kan schrijven. Tevens geven we maatwerk incompany trainingen en 1 op 1 trainingen.

Waarin verschillen deze trainingen van het overige aanbod in Nederland?

Onze trainingen zijn zeer persoonlijk, in kleine groepen, waarbij een ieder goed aan bod komt. We oefenen niet tijdens de training (waar velen een ontzettende hekel aan hebben), maar men mag na de training naar ons kantoor komen om 1 op 1 samen met ons het bellen te oefenen. Bij een incompany training oefenen we na de plenaire sessie 1 op 1.

We garanderen, na afloop, een goede bezoekafspraak en/of verkoop.

Waarom kiest een opdrachtgever voor Outmatch om nieuwe klanten te werven?

Door onze manier van aanpak, de conversies die we behalen en de no-nonsense cultuur die we hebben. Tevens zijn we zeer flexibel wat erg prettig is voor bedrijven.

 Waar in Nederland bevinden zich beste acquisiteurs volgens u?

Ik heb werkelijk geen idee. Onze mensen komen overal vandaan. Zelfs uit het buitenland, omdat we ook voor buitenlandse opdrachtgevers werken. Iedere provincie heeft echter wel zijn specifieke kenmerken, dus moet je rekening houden met het feit, dat je een bepaald accent niet in ieder gebied kunt inzetten.

Bedrijven vragen regelmatig naar specifieke acquisiteurs uit bepaalde gebieden. Vooral Brabant en Limburg hebben vaak een voorkeur voor b.v. de zachte G.

Hebben jullie nog ruimte voor nieuwe opdrachten?

Nieuwe opdrachten zijn altijd welkom. We proberen altijd zo snel mogelijk op te starten voor een klant. Rest mij het niet na te laten om te zeggen, dat we het laatste half jaar soms een korte wachttijd hebben.

Hoe komen jullie aan nieuwe opdrachten?

Potentiële klanten vinden ons o.a. via onze website maar de meeste komen via bestaande klanten. Mond op mond reclame dus.

Wat verwacht Outmatch van 2013?

Wij verwachten een flinke groei. We zijn momenteel nieuwe collega’s aan het werven en opleiden zodat ze ingezet kunnen worden bij bestaande en nieuwe klanten.
De agenda voor de trainingen begint zich al mooi te vullen voor het komende jaar.

Tot slot

We blijven ons hardmaken voor het feit dat acquisitie een vak is en niet te vergeten: een passie. Je moet die kick voelen en de klick hebben, anders kun je het niet.

Het is meetbaar, resultaatgericht, doeltreffend en omzetverhogend.

Bezoek de website van Outmatch voor meer informatie. Wij werken enkel business to business voornamelijk binnen het MKB.

Outmatch
BusinessPark – Rembrandtlaan 4 – 5462 CH  Veghel
T (0413) 820 271 –  info@outmatch.nlwww.outmatch.nl  
 

Majo Leeyen

Majo Leeyen is eigenaar van Outmatch Telefonische Acquisitie & Trainingen. Outmatch is haar paradepaardje. Al ruim 15 jaar werkt zij binnen het acquisitiegebeuren en de laatste 6 jaar zijn al haar besteedbare uren in Outmatch gestoken om het tot een bloeiend bedrijf te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *