Krijgen je klanten jouw echte ik?

Om vertrouwen uit te stralen, zul je jezelf goed moeten kennen. Wie ben je? welke rol speel je? Hieronder 6 tips om ervoor te zorgen dat je klanten je echt ik krijgen…

Als er twee versies van jou zijn, de verkoper en de brave burger, dan zullen je klanten denken dat je niet oprecht bent. Wees 1 persoon en als dat een rol is, blijf er dan in.

Ga niet te ver van je eigen persoonlijkheid afstaan. Niemand is perfect. Sterker nog, als je te perfect overkomt zullen klanten je minder snel vertrouwen. Men doet eerder zaken met iemand die open en transparant overkomt.

Vertel je klant wat hij niet wil horen, als je denkt dat jij iets hebt dat hem kan helpen. Op dat moment ben je misschien minder aardig, maar jij zult beter blijven hangen dan de ja-knikkers die voor je zijn geweest.

Het is geen liefdadigheid dat die prospect jouw verhaal wil aanhoren. Ik zie het altijd als HUN geluk dat ik er ben. Ik heb ideeën, oplossingen, kennis en ervaring. Ik ben er om te helpen en ervoor te zorgen dat zij kunnen groeien.Ik ben ervan verzekerd dat mijn bedrijf dat kan. En die zelfverzekerdheid is besmettelijk.

Wees trots. Anderen doen de boekhouding of laten de fabriek draaien, maar jij bent de verkoper. Zoals IBM oprichter Tom Watson ooit zei: ‘Nothing happens untill a sale is made.’ En jij bent de persoon die de sale maakt.

Vergeet nooit dat de prospect jou meer nodig heeft dan jij hem. Zij hebben de behoefte en jij hebt de oplossing.

Krijgen jou klanten je eigen ik?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.