Omarm de acquisitiedruk

Acquisitie.org heeft er een nieuwe gastblogger bij: Yuri van der Sluis. Yuri is specialist op het gebied van sales, personal leadership en persoonlijke ontwikkeling. Hij helpt zzp-ers, salesprofessionals en managers met meer plezier, focus en actie resultaten neer te zetten. Dat doet hij door te trainen, te motiveren en te inspireren.

Linkedin | Website | Twitter

Yuri zal ons de komende tijd regelmatig voorzien van acquisitietips. We trappen af met onderstaand stuk over hoe je als verkoper omgaat met druk.

Leer van druk te houden

Acquisitie wordt vaak onderschat als het gaat om presteren. Net als bij topsport moet je er iedere keer maar weer staan. Iedereen verwacht iets van je en daarnaast moet je regelmatig nederlagen verwerken, terwijl je tegelijkertijd succesvol moet zijn. Hoe kun je daar nu het beste mee omgaan? Deze acquisitietip komt eigenlijk op het volgende neer: OMARM DE DRUK!

Waar komt de druk eigenlijk vandaan?

De meeste mensen kiezen voor de makkelijkste weg. Die met de minste weerstand. Daarom willen verkopers altijd hot leads, lagere targets, hogere kortingen etc. Alles om maar zo gemakkelijk mogelijk te kunnen scoren.

Maar een bedrijf moet geld verdienen. En het is aan de verkoper om in de rol van ondernemer nieuwe orders binnen te halen. Wanneer je die verantwoordelijkheid neemt, is elk excuus meer een verzoek om de druk te verlagen.Vanuit mijn eigen ervaring wordt het gevaarlijk, als druk en angst om te falen bij elkaar komen. Druk is namelijk altijd. Of het nu een politicus is die een moeilijke beslissing moet maken of een spits die een strafschop moet nemen.

Druk is overal

Acquisiteurs worden voortdurend op de proef gesteld. Deze warriors moeten elke maand, kwartaal of jaar opnieuw hun targets halen. Klanten die niet willen, irritante collega’s, concurrenten die met de prijs stunten of een manager die slecht is in zijn werk. En dan heb je ook nog je eigen ambitie en de drang om succesvol te zijn. Dit verhoogd de druk nog eens extra in je acquisitie.

Maar waar je de druk voelt, daar ligt ook de basis van je succes en jouw kracht. Het gaat namelijk niet om negatieve emoties, maar de manier waarop je het interpreteert is negatief. De druk die je voelt is de inleiding voor jouw succes.

Maak het positief!

Als het je niet lukt om de druk als iets positiefs te zien, dan gaat het je opbreken. Uiteindelijk zul je misschien op zoek gaan naar een andere baan, om daar vervolgens exact hetzelfde mee te maken. Als succes voor jou belangrijk is en je niet te snel het bijltje er bij neer wilt gooien, probeer dan eens de volgende acquisitietips toe te passen:

Ga uit van een positieve uitkomst, altijd.

Kijk naar je eerdere prestaties. Je hebt het eerder laten zien. Hoe deed je dat? Gebruik het opnieuw.

Je bent geen watje. je bent sterker dan je denkt. Verras jezelf.

Sta stil bij het resultaat, als je je doel hebt bereikt en de druk hebt getrotseerd.

Ga niet voor grommel in de marge, maar excelleer op je eigen manier. Let niet op wat anderen hiervan vinden.

Denk na over de redenen waarom je deze job in eerste instantie hebt gekozen.

Zorg voor jezelf. Om met druk om te kunnen gaan, is een goede gezondheid belangrijk.

Zie druk als een spel en een wedstrijd, waarvan je weet dat je kunt winnen.

In het acquisitievak kan het soms te heet onder je voeten worden. In je achterhoofd weet je dat druk een onderdeel een deel van je vak is, maar dat is niet genoeg. Jij alleen kunt een positieve draai geven aan de druk. Op die manier bewapen je jezelf en kun je die druk juist gebruiken, om boven jezelf uit te stijgen.

Foto via Flickr

Yuri van der Sluis

Yuri van der Sluis is specialist op het gebied van sales, personal leadership en persoonlijke ontwikkeling. Hij helpt zzp-ers, salesprofessionals en managers met meer plezier, focus en actie resultaten neer te zetten. Dat doet hij door te trainen, te motiveren en te inspireren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.