Acquisitie en voetbal

De voetbalwereld is zoals men zelf zegt een mannenwereld. In deze wereld wordt er veel acquisitie bedreven op verschillende niveaus.  Wie mag er voor zijn parochie preken in welke krant of welk praatprogramma.

Voetballerij

Hoe komt het dat trainers zonder enige ervaring direct een goed betaalde functie binnen een club  kunnen krijgen? Ook blijkt dat er op mensen van buiten de zogenaamde voetballerij veelal allergisch gereageerd wordt. En zeer vermakelijk zijn de miskopen( Froylan Ledezma  Ivan Gabrich   Jorginho Paulista wie kent ze niet samen wel 15 miljoen waard ) die vele voetbalclubs elk jaar weer doen doordat ze lekker gemaakt zijn met filmpjes en flammende beschrijvingen van zogenaamde voetbalmakelaars.

Acquisiteurs

Deze voetbalmakelaars zijn de acquisitieurs van de voetbalwereld en hebben steeds meer macht gekregen binnen deze wereld. Een deel van de antipathie die voornamelijk oud voetballers voelen komt voort uit de frustratie dat hun belangen nooit door anderen zo goed behartigd zijn . Ze moeten nog dagelijks als pratend hoofd dienen in talkshows en sportdocumentaires om zo hun oudedagsvoorziening te financieren.

Graaiers

Een ander deel van de antipathie is meer gerechtvaardigd.  Clubs worden ten gronde gericht door grijpgrage graaiers die zonder enige voorkennis lukraak investeren in spelers accomodaties trainers etc. Deze grijpgrage graaiers zijn niet de acquisiteurs/voetbalmakelaars maar veelal de bestuursleden en directie die via hun contacten binnen de voetbalwereld of zich gewoonweg ingekocht/geslijmd hebben. Voetbalmakelaars/acquisiteurs brengen enkel vraag en aanbod samen. En zolang er gekken zijn die 80 miljoen voor een speler willen betalen zal de ergernis van de oud voetballers enkel toenemen.En volkomen terecht mijns inziens al is het gemopper vaak nog verkeerd gericht  Deze mannen mokken over makelaars uit frustratie maar mokken niet hard genoeg op de ongeoorloofde schuldenlast die een potje voetbal met zich meebrengt

Schuldenlast

Bekijk de schulden van de voetbalclubs van onze zogenaamde helden en je kunt niet anders dan concluderen dat we al zon 20 jaar het noorden volledig kwijt zijn.De Spaanse clubs hebben een belastingschuld van 700 miljoen euro!! Indirect betalen we mee voor een potje voetbal. In Eindhoven spekt de gemeenschap indirect haar plaatselijke helden. Misschien moeten we ons afvragen of het beschimpen van spelersmakelaars/acquisiteurs een onderdeel van de ontkenning van het echte probleem is.

Klaas Jan Woudman

Klaas Jan Woudman heeft een salesachtergrond en richt zich tegenwoordig als adviseur vooral op marktonderzoek en business intelligence .Klaas Jan is aanspreekpunt voor alle partijen die samen willen werken met Acquisitie.org.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.