Jan, wil je alsjeblieft terugkomen?

Originele artikel: Acquisitie is voor losers. Auteur: Maarten Colijn

Brief van de heer Mulders:

De heer Jan Peeters
Stationstraat 23
4321 AA Bussum

Consultz
Hegdamweg 2
4322 AB Bussum

Betreft: Verzoek tot gesprek
Datum: 10 januari 2013

 

Beste Jan,

Helaas is er eind december 2012 de verkeerde keuze gemaakt door de stuurgroep commercie van onze organisatie. Te snel is een keuze gemaakt die ongegrond is. Ik heb dit vanaf de zijlijn gevolgd en realiseerde mij, in de periode tussen kerst en oud en nieuw, dat ik had moeten ingrijpen. Ik heb dit niet gedaan en bied hiervoor mijn welgemeende excuses aan.

Over geheel 2012 heb ik de resultaten bekeken en van de 50 afspraken die jij tot dan toe had gerealiseerd, hebben onze partners 45 voorstellen mogen uitbrengen. Hiervan zijn 20 concrete consultancy opdrachten gesloten met een gemiddelde orderwaarde van € 20.000,- over het 1e jaar. De vraag waarom de overige 25 offertes (nog) geen opdrachten zijn geworden, ben ik nu aan het onderzoeken. Een deel van het antwoord zal liggen in het feit dat onze consultants beter getraind zullen moeten worden in hun commerciële vaardigheden aan tafel. Immers, jij kunt de meest mooie afspraken maken, maar dan moeten onze mensen wel capabel genoeg zijn om deze afspraken te closen.

Ook heb ik de vrijheid genomen om te kijken naar al jouw lopende zaken qua new business opportunties. Er zijn nog heel veel kansen in de pipeline die verzilverd kunnen worden. Jij hebt zoveel gezaaid in het afgelopen jaar en door jou structureel acquisitie te laten plegen, hebben wij hier de vruchten van geplukt in 2012. Nu is het noodzaak alle lopende kansen verder op te pakken en nog meer new business te gaan genereren voor 2013.

Jan, ik vraag jou; wil jij alsjeblieft overwegen om nog eens bij ons op kantoor te komen praten? Je hebt dan eerst een gesprek met mij. Ik hoop dat je hier open voor staat en mij een kans wilt geven. Ik bied je een vaste aanstelling aan en wil het met jou hebben over jouw salaris. Mocht je hier positief tegenover staan en wij komen hier samen uit, dan is stap twee wat mij betreft een presentatie van jouw cijfers en resultaten aan de gehele organisatie. Eenmaal per maand hebben wij een brainstormsessie met de stuurgroep commercie en ik wil graag dat jij hier bij aansluit, iedere maand. Jouw input, jouw gesprekken, jouw contact met de markt is van essentiële waarde voor onze consultants. En dit is volledig onderschat door mijn mensen.

Ik verneem graag jouw reactie,

Met vriendelijke groet,

Marc Mulders

Algemeen directeur Consultz

 

Carola Rodrigues

Managing director @Lagosto, salesvrouw, passie voor het salesvak, acquisitie, geloof in belevenismarketing en innovatie, bedenker van de salesverrassessie, dromer en ondernemer.