Verschuiving van field sales naar inside sales

Onlangs is er in de VS een onderzoek geweest, waarbij meer dan 100 vice presidents en sales directors van belangrijke technologiebedrijven en zakelijke dienstverleners zijn geïnterviewd. Dit onderzoek geeft een leuk inkijkje in de evolutie van salesorganisaties en de volgende bijbehorende conclusie:

“Meer dan twee keer zoveel onderzoeksdeelnemers, rapporteren een grotere verschuiving naar inside sales”

Infographic – 2014 Migration of the sales profession

sales-infographic-2014-

Bron: Velocify

Sterft field sales uit?

Acquisitie.org is benieuwd hoe jij denkt over deze verschuiving van buitendienst naar binnendienst en wat zijn jouw eigen ervaringen op dit gebied? Laat je reacties achter onder dit bericht!

4 gedachten over “Verschuiving van field sales naar inside sales

 • 6 januari, 2014 om 16:46
  Permalink

  Dit is een zeer interessant artikel en onderwerp. Vanuit mijn vak(opvoeden van salestalenten) spraken wij hier al 5 jaar geleden over. Ik verwacht dat binnen de Nederlandse bedrijfsleven ook gaat gebeuren. Hier en daar speelt het al. En terecht! Waarom rijden wij in onze dure lease auto naar Groningen voor een deal met een waarde van een paar duizend euro. Tools zoals Teamviewer, Webex, Skype enzovoort ondersteunen sales in het communicatie proces. Ik denk dat het meer de vraag is in hoeverre directie/ondernemer/management bereid te veranderen? Wij Nederlanders zijn daar per definitie al niet van. Kortom de tijd zal het leren.

  Beantwoorden
 • 6 januari, 2014 om 18:36
  Permalink

  Een ontwikkeling die zeer logisch lijkt gezien alle technologische ontwikkelingen en de mogelijkheden daarvan. Aan de andere kant zijn er legio voorbeelden van zaken doen op basis van persoonlijke relatie. En het woord persoonlijk zegt het al. Daar moet je elkaar toch zo nu en dan in persoon voor ontmoeten. Althans, als je het persoonlijk wilt houden. Mijn voorlopige conclusie: Een verschuiving, ja. Uitsterven, nee. Maar hoe dan ook,.. Sales rules!

  Beantwoorden
  • 7 januari, 2014 om 17:20
   Permalink

   Bedankt voor je reactie René. Dat “persoonlijke” en “elkaar willen ontmoeten” kan natuurlijk ook een generatie ding zijn…

   Hoe belangrijk vinden onze toekomstige accountmanagers en inkopers dat? Zij zijn immers opgegroeid met internet, Skype, social media etc.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *