Sales Skills Monitor: Hoe goed ben jij eigenlijk?

Update:

Het onderzoek is inmiddels afgerond en de uitslag is hier te vinden.

In 2017 zal er een nieuw onderzoek starten.


 

De taak van een verkoper is de klant persoonlijk te begeleiden naar een aankoop. Daarvoor moet je goed zijn in het omgaan met mensen. Maar er komt méér bij kijken.

Want een goede verkoper:

  • is creatief in het bedenken van klantgerichte oplossingen. De klant zal tevreden zijn met eventuele alternatieve voorstellen die zijn vraag of probleem beter kunnen oplossen.
  • is in staat om voor beide partijen een goed onderhandelingsresultaat te behalen. De huidige verkoop gaat vaak over prijs. Als verkoper moet je dus goed kunnen onderhandelen.
  • kan een klant overtuigen want het doel is natuurlijk dat een klant uiteindelijk overgaat tot aanschaf. En soms moet de klant bij deze beslissing geholpen worden.
  • kent alle eigenschappen en voordelen van zijn producten en diensten die hij verkoopt en weet deze op een aansprekende wijze aan de klant te presenteren.
  • luistert actief want niets is zo vervelend voor een klant als een standaard verkooppraatje. De kunst is juist erachter te komen waar een klant naar op zoek is. Dat doe je vooral door goed te luisteren en..
  • stelt de juiste vragen want soms is het niet direct duidelijk naar welke product een klant op zoek is.
  • vergeet up- en cross selling niet. Als verkoper moet je je bewust zijn van je doelen: de klant tot aanschaf bewegen tegen een winstgevende prijs, de klant attenderen op latente (verborgen) behoeften en er voor zorgen dat de klant de volgende keer weer voor jou kiest.

Wil jij weten hoe goed jij bent?

Vul dan de Sales Skills Monitor in. Je ontvangt binnen 3 werkdagen een uitgebreid rapport van jouw scores en jouw sterke en zwakke punten. En dat helemaal gratis! Klik hier voor een voorbeeld rapport.

Én je werkt ook nog eens mee aan een landelijk onderzoek naar het competentieniveau van de Nederlandse verkoper.

>>> Klik hier om direct te beginnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *