Acquisitie Visualiseren

Aquisitie plegen met passie, enthousiast zijn over je product of dienst, je klantrelaties onderhouden en werken volgens een goed verkoopproces, zijn superbelangrijk in de wereld van de verkoop. Maar zonder je voor te stellen waar, hoe en op welke manier je klant waarde haalt uit wat jij aan te bieden hebt, zal het moeilijker zijn om de deal te sluiten.

Wat is acquisitie visualiseren dan?

Je acquisitie visualiseren houdt in, dat je de vaardigheid hebt om je bepaalde situaties voor te stellen en de gebeurtenissen als beelden te zien in je hoofd. Het visualiseren beïnvloed of bepaalde wensen uit gaan komen. Het verandert je gedrag en je omgeving zal die energie oppikken.

Als gedachten krachtig genoeg zijn, kunnen ze van de ene persoon naar de andere overgebracht worden. Wanneer we steeds hetzelfde denken, zullen mensen in onze omgeving ze overnemen, ernaar gaan handelen en op die manier kom je onbewust dichter bij wat je wil bereiken.

Waarom je acquisitie visualiseren?

Wanneer jij je een bepaalde situatie inbeeldt en je voorstelt hoe je klant of prospect kan profiteren van je aanbod, dan levert dat het volgende op:

– Meer zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen

– Een beter en effectiever salesproces

– Het uitkristalliseren van je doelstellingen

– Aanpassen van je handelingen, zodat je naar je doel gaat toewerken

– Je handelingen en houding slaan over op je klant, waardoor deze anders zal reageren

– Gesprekken worden makkelijker. Men ziet sneller, dat jouw aanbod de oplossing is voor hun probleem

– Minder tijdsverspilling op het gebied van reageren op verzoeken die niet helpen bij het behalen van het doel dat jij je voorstelt

Als je geen goede ideeën hebt, kun je niks anders dan reageren op je omgeving. Daardoor verklein je je eigen inbreng en verlies je de controle op je acquisitie en het behalen van het uiteindelijke doel. Als je geen gebruik maakt van visualisatie, zal de klant of prospect minder welwillend zijn om belangrijke informatie met je te uit te wisselen. Hij weet namelijk niet waar je naar toe wilt!

Er ontstaat dan een situatie, waarin de klant bepaalt wat er gebeurt, waardoor je als verkoper alleen nog maar kunt volgen.

Hoe visualiseer je acquisitie?

Begin met nadenken over hoe jij met jouw aanbod, klanten daadwerkelijk verder kunt helpen. Op welke manier maken ze gebruik van je product of dienst en welke waarde halen ze daar uit? Bedenk daarna wat je samen met die klant zou willen bereiken. Hoe ze jouw aanbod gaan aanschaffen en gebruiken. Je stelt je het hele proces voor, vanaf de eerste koude acquisitie, tot en met de uiteindelijke order.

Ga daarna terug naar de orde van de dag en begin met het plannen van alle stappen, die jij je voorgesteld hebt. De stappen die je moet zetten om van je visualisatie de realiteit te maken. Of dat lukt, hangt helemaal af van je mindset. Hoe je ermee omgaat en hoe sterk jij je laat beïnvloeden, door wat je jezelf voorstelt.

De kracht van visualisatie zit ‘m in het feit, dat je gedwongen wordt om na te denken over je einddoel. Als dat voor jou op de een of andere manier niet werkt of niet helpt, dan zou dat ook kunnen liggen aan je werkomgeving. Als het wel werkt en je helpt, dan kan het zorgen voor hele nieuwe inzichten en leuke projecten. Visualisatie is echt een powertool en kan zeker bijdragen aan succesvolle acquisitie.

 

Yuri van der Sluis

Yuri van der Sluis is specialist op het gebied van sales, personal leadership en persoonlijke ontwikkeling. Hij helpt zzp-ers, salesprofessionals en managers met meer plezier, focus en actie resultaten neer te zetten. Dat doet hij door te trainen, te motiveren en te inspireren.