Lamlendigheid en Acquisitie

Hallo daar! Je hoort het goed ja, JIJ daar WAKKER WORDEN!

Ze hebben je verteld dat we in een crisis zitten, dat we op de kleintjes moeten letten en als beloning voor al je angst, heeft onze regering een stapeltje maatregelen bedacht, die jou nog eens 4 jaar klein gaan houden!

Kortom beste mede-acquisiteurs WAT GAAN WE HIER AAN DOEN?

Meeveren met onze klanten en vervallen tot kruideniers? Of ligt er een echte en grotere taak voor ons en mogen wij de kar gaan trekken, in plaats van onze klant in de watten leggen? Mogen we elke euro die men nog vrijwillig wil uitgeven koesteren en o zo trots zijn op het feit dat deze niet elders is uitgegeven?

De tijd van gunnen, meeveren en pappen en nathouden ligt achter ons. Conventionele verkooptechnieken zijn minder relevant in deze tijden. Waarom Acquisitie.org termen als: meer klanten, meer orders, meer omzet hanteert, daar kan ik kort over zijn. Wat is je beginpunt? Kijk je terug of kijk je vooruit?

Spreek je uit, laat je zien

We kunnen onze klanten beter gaan ondersteunen in ondernemersvaardigheden en de komende tijd zelf deze vaardigheden optimaliseren en meenemen in onze acquisitie. Juist in deze tijden moeten wij, als verkopers, een onmisbare schakel zijn voor ondernemend Nederland en ze met raad en daad ter zijde staan.

We hebben het hier niet over zoveel mogelijk omzet ophalen bij je kant. Je wilt er toch over drie jaar ook weer wat aan verdienen? We hebben het juist over adviseren naar draagkracht en ze aan de hand meenemen, door het donkere bos van de crisis. Juist nu moeten wij als verkopers een aanjagend effect hebben op ondernemend Nederland, zodat onze klanten ons straks in betere tijden ook weer opzoeken.

Laten we onze lamlendigheid en teleurstelling over minder omzet over boord gooien en gezamenlijk onze nek uit steken. Spreek je uit, laat je zien en vraag om raad!

Acquisitie.org wil jou graag helpen bij het behalen van je doelstellingen.

Hoe?

Stuur een mailtje naar fuckdecrisis@acquisitie.org met jouw acquisitievraag en let op je mailbox.

Je kunt er ook voor kiezen om stil te blijven zitten en wachten tot ook jij het woord “Boventallig” kunt spellen. De crisis zit dan echt tussen je oren en ik zou zeggen veel succes bij de cursus solliciteren!

 

Klaas Jan Woudman

Klaas Jan Woudman heeft een salesachtergrond en richt zich tegenwoordig als adviseur vooral op marktonderzoek en business intelligence .Klaas Jan is aanspreekpunt voor alle partijen die samen willen werken met Acquisitie.org.