Interview Provite

Twee weken geleden plaatsten we het eerste artikel van onze nieuwe gastblogger Margot Houtaar. Ze is getrouwd, moeder van drie kinderen en nam in 1996 de dagelijkse leiding van Provite over van haar moeder Mary Houtaar.

Het bedrijf

Provite is al sinds 1977 actief in de Business2Business telefoonmarketing. Wij genereren kwalitatieve leads voor kwalitatieve bedrijven. Hiervoor maken wij voornamelijk gebruik van het medium telefoon , daarnaast zijn we sinds kort bezig met marketing campagnes waarin we zowel online leadgeneratie als telefoon leadgeneratie koppelen.

Waarin onderscheiden jullie je van anderen?

Wij bellen goed en wij bellen slim. Hierom hebben wij ervoor gekozen om te werken met oudere (40+) marktbewerkers, die allemaal taakvolwassen zijn en dit ook echt leuk vinden om te doen. Onze marktbewerkers hebben allemaal 10, 20 en soms wel 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven, hebben vaak zelf veel ervaring opgedaan in een managementfunctie of het runnen van een eigen bedrijf.

Daarnaast houdt slim bellen in: heel goed nadenken over doelgroepen en proposities. Dus wij gaan heel ver met onder andere klant-cloning, referral cases, lead nurturing, verticals etcetera.

Wat maakt werken bij Provite leuk?

Wat werken bij Provite voornamelijk leuk maakt is het werken met en voor onze klanten. Onze klanten zijn voornamelijk grotere bedrijven met een goede naam, waarvoor het ook echt leuk is om te werken. Wanneer ik weer een positief acquisitiegesprek heb gehad met een nieuwe klant, breng ik de medewerkers van Provite met een uitgebreid gespreksverslag direct op de hoogte.

Hierdoor worden onze medewerkers gelijk meegenomen in het gehele traject vanaf het moment dat een klant bij ons binnenkomt. De medewerkers kunnen ook zelf meedenken en alvast hun voorkeuren aangeven voor welk bedrijf/campagne ze heel graag zouden willen bellen.

Dus niet leuren en sleuren met energiecontracten of consumenten lastig vallen tijdens het avondeten, omdat ze hun krantenabonnement hebben opgezegd, maar leuke en interessante opdrachten en opdrachtgevers, die daadwerkelijk iets goeds te bieden hebben voor hun prospects.

Werken jullie ook op no cure no pay basis?

In principe niet. Omdat wij ons specialiseren in het leadnurturen (een prospect volgen totdat hij/zij klaar is voor de volgende stap in het aankoopproces) kan het voorkomen dat het soms wel 6 maanden tot een jaar duurt voordat het nuttig is om een afspraak te maken (i.v.m. lopende contracten of wat dan ook). Als je alleen betaald zou krijgen voor een afspraak, trap je hem wel door of het nou nuttig is of niet. De klant krijgt dan veel meer afspraken, maar van slechtere kwaliteit.

Dat moet je nooit willen want: naast het feit dat je een ‘slechte’ afspraak hebt waarvoor je flink betaald, moet er ook nog een (dure) accountmanager naar toe, die én niets verkoopt én gefrustreerd raakt van de geleverde afspraken.

Welk type bedrijven (branche, bedrijfsgrootte) komt bij jullie voor opdrachten?

Wij werken voor vier segmenten: hoog kennisintensieve dienstverlening (consultancy e.d.), financiële dienstverlening (verzekeraars en assurantiën, financiële diensten), IT & Telecom en services (facilitaire industrie, grafische industrie, maak industrie, P&O etc.). De grootte is verschillend alhoewel de bedrijven over het algemeen wel wat groter zijn (MKB+). Overigens hebben wij ook 2 hele leuke klanten die beide met z’n tweeen zijn.

Wat is typisch Provite en wat zou iedereen over jullie moeten weten?

Kwaliteit, meedenken en veel, heel veel ervaring. Daarnaast is het hier ook ‘gezellig’ zowel klanten als medewerkers vinden het hier gelukkig altijd leuk. Bij ons zit je als opdrachtgever altijd goed, wanneer je heel zorgvuldig met je doelgroep wilt en moet omgaan.

Waar ben je trots op?

Het niveau van onze marktbewerkers (40+ en erg taakvolwassen) en onze klanten. We hebben echt leuke en goede klanten. Dat is natuurlijk een vicieuze cirkel, door het niveau van onze marktbewerkers, trek je ook een hoog niveau klanten aan en daardoor vinden onze mensen het ook leuk om hier te werken en blijven ze vaak jarenlang werken. Je moet dat natuurlijk wel in stand kunnen houden, maar dat lukt gelukkig goed.

Mensen worden acquisitie moe. Merken jullie dat ook en waardoor komt dat volgens jullie?

Ik word zelf ook moe van ‘domme’ acties. Zomaar in het rond bellen of mailen. Schieten met hagel in de hoop dat je iets raakt. Dit werkt simpelweg niet! Als je een traject goed uitdenkt, de pijnpunten van de doelgroep weet te vinden én te benoemen en daar een goede propositie voor neer weet te zetten, dan kun je nog steeds hele goede conversies halen. Puur omdat je iets aan kan bieden wat je prospect daadwerkelijk interessant vindt.

Doe je zelf veel acquisitie?

Natuurlijk doen we ook acquisitie voor onszelf. Daarnaast doen we sinds kort steeds meer en meer met sociale media en zijn we actief in diverse netwerken. Juist die combinatie van al die zaken maakt ook onze eigen acquisitie succesvol.

Wat zijn jullie doelstellingen voor de komende jaren?

Wij gaan onze propositie uitbreiden. Meer diensten aanbieden en nog slimmer te werk gaan. We willen echt niet veel groter groeien maar wel steeds beter worden.

Wat is je tip voor ons online salesmagazine Acquisitie.org?

Ga zo door, we vinden Acquisitie.org een heel leuk, fris initiatief en hopen ook onze samenwerking met jullie te optimaliseren. Laten we eens praten over de mogelijkheden voor het koppelen van online en telefoon leadgeneratie.

Margot Houtaar

Margot Houtaar is directeur van Provite. "Wij specialiseren ons in kwalitatieve B2B leadgeneratie / telefoonmarketing op hoog niveau. Wij zorgen ervoor dat u of uw accountmanager op het juiste moment, met de juiste beslissers in uw doelgroep aan tafel komt!"